Захистимо рідну мову!
Офіційний сайт Страйкому Стрийщини
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Банду - геть!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Грудень » 5 » Інструкція облстрайкому про створення страйкомів на місцях
14:20
Інструкція облстрайкому про створення страйкомів на місцях
Інструкція
Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області
Щодо створення штабів національного спротиву на підприємствах установах,
організаціях.


У зв'язку з оголошенням загальнонаціональної акції протесту - Страйку, при штабі національного спротиву Львівської області утворено страйковий комітет ШНС Львівської області.
Для проведення організованої акції протесту необхідно створити на підприємствах, установах , організаціях штаби національного спротиву, обирати уповноваженого трудовим колективом, які будуть узгоджувати і координувати акції протесту у конкретній установі, підприємстві та місцевості (місто, район) із Страйковим комітетом ШНС Львівської області.
ШНС підприємств, установ, організацій об'єднуються на територіальному рівні у страйкові комітети ШНС районів і міст.
Процедура створення ШНС підприємств наступна.
На зборах трудового колективу працівники обирають штаб національного спротиву, на підприємствах з малою чисельністю працівників достатньо обрати особу - уповноваженого трудовим колективом.
Документальне оформлення створення штабу, чи уповноваженої особи, здійснюється звичайним протоколом за класичною схемою зборів трудового колективу (порядок денний, кількість учасників, результати голосування, кого обрали).
Один примірник протоколу залишається на підприємстві, інший передається у районний чи міський страйковий комітет (вищестоящий).
Усі місцеві страйкові комітети координують свої дії зі штабами національного спротиву конкретної місцевості, у разі відсутності таких штабів на місцях, з ШНС Львівської області через Страйковий комітет ШНС Львівської області.
У зв'язку з тим, що загально національний страйк має політичний характер, слід розуміти, що чинне трудове законодавство не регулює проведення страйків і акцій протестів за політичними вимогами. Отже не слід покликатися на норми трудового законодавства, процедура йде виключно у руслі громадянських конституційних прав.
Для кожного підприємства виходячи з галузевих особливостей, має бути розроблений план дій - план проведення акцій протесту. В залежності від конкретної ситуації, це може бути страйк (зупинення підприємства), частковий страйк (часткове зупинення підприємства, працюють лише частина працівників для підтримки необхідних невідкладних робіт), акції протесту без зупинки підприємств у різноманітних формах.
Рішення про проведення страйку та акцій протесту приймає Штаб національного спротиву, страйкові комітети підпорядковані ШНС є виконавчими структурами ШНС і самостійно не приймають рішення про початок акцій та їхню форму. Задача страйкових комітетів організовувати упорядкований та узгоджений протест, у разі виникнення такої необхідності на конкретному підприємстві.

Координатор страйкового комітету ШНС у Львівській області Андрій Соколов

Переглядів: 599 | Додав: kopen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статті
[22.06.2012][Статті]
До чого призведуть мовні маніпуляції? (0)
[22.08.2012][Матеріали для роздумів]
Стенограма проголошення Незалежності - 2 (0)

Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz