Захистимо рідну мову!
Офіційний сайт Страйкому Стрийщини
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Банду - геть!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 9 » Свобода влаштувала у Львові театралізовану виставу про війну
17:42
Свобода влаштувала у Львові театралізовану виставу про війну


У Львові на площі біля пам'ятника Шевченку ВО Свобода показала виставу під назвою Вся правда про окупаційну війні на території України.

Як повідомили у Свободі, самодіяльні актори, серед яких депутати місцевих рад від партії, переодягнені в костюми червоноармійців, енкаведистів, есесівців, "показали суть Другої світової війни, під час якої тирани ціною мільйонів людських життів захоплювали чужі землі".

У першому епізоді показані події 1939 року. "Есесівець обіймається з членом НКВС, вони радісно про щось говорять, а потім починають ділити Україну. На карті України вони пересувають кордони, поки не дійдуть згоди", - йдеться у повідомленні.



У другому епізоді свободівці показали 1941 рік. "Загони" енкаведистів штовхають вперед на вірну смерть простих червоноармійців. Попереду - німці, які знищують червоноармійців, позаду - енкаведисти, які кричать "За Сталіна!", - описує Свобода те, що відбувається на площі.

Завершилася вистава подіями 1945 року. "Війна закінчилася. Енкаведистів нагороджують бойовими орденами. Зате про простих червоноармійців забувають, а деяким чіпляють ярлики "ворога народу", - зазначили в партії.

"Цією виставою ми хотіли показати правду про Другу світову війну, в якій тирани відвойовували території, посилаючи на вірну смерть мільйони простих людей. Для України ця війна не закінчилася 1945 року - на зміну нацистському окупантові прийшов радянський, не менше жорстокий. У ці дні ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих у цій кривавій війні, молимося за них, проте ми засуджуємо режими, які розв'язали це протистояння", - заявила голова Львівської організації ВО Свобода, народний депутат Ірина Сех.

Як повідомлялося, офіційні заходи, присвячені Дню Перемоги у Львові, пройшли без пригод.

У той же час на Пагорбі Слави жінка, яка відрекомендувалася українською журналісткою Оленою Бойко, розгорнула червоний прапор. Крім того, представники ПСПУ також, незважаючи на заборону місцевої влади, розгорнули червоний прапор.

У свою чергу представники Української республіканської партії Собор Григорій Ангел і Ярослав Климовський принесли на Марсове поле і Пагорб Слави плакати з написами Москалі, go home, Геть Московські окупанти! і Геть вбивцю!.

За матерiалами: Корреспондент.net
 

Уважні спостерігачі можуть впізнати у переодягнутому "есесівцю" стрийського свободівця Проніва.
Переглядів: 668 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статті
[24.06.2012][Статті]
НЕРУССКИЙ РУССКИЙ ЯЗЫК (0)
[22.08.2012][Матеріали для роздумів]
Стенограма проголошення Незалежності - 7 (0)

Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz