Захистимо рідну мову!
Офіційний сайт Страйкому Стрийщини
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Банду - геть!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2016 » Червень » 8 » Профтехосвіта перекрила трасу Київ-Чоп в Стрию
23:21
Профтехосвіта перекрила трасу Київ-Чоп в Стрию

У Стрию місцеві депутати бойкотують виплати освітянам, – ЛОДА

 

Стрийська мерія боргує міським освітянам профтехучилищ 6 млн грн. Це зарплатня і стипендії за три місяці. Не виплачують тут коштів, навіть попри те, що тепер за законом це їхній обов’язок. У мерії кажуть, що грошей на це у скарбниці катма.

«Безперечно, проблема на контролі в міського голови, також хочу сказати, що місто Стрий, якщо взяти Львівську область, опинилося в найгіршій ситуації, тому що на бюджет міста Стрия 4 училища, у Дрогобичі, наприклад, більший бюджет і лише 2 училища», – зазначив заступник міського голови міста Стрий Роман Волинець.

В обласному управлінні освіти наполягають: повертати кошти – необхідно, бо так вимагає закон.

«Ми постійно ведемо перемовини зі Стрийською міською радою про те, що закон потрібно виконувати. І очевидно, зараз потрібно застосовувати судові інстанції та правоохоронні органи для того, щоб закон виконувався», – розповіла директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук.

У середині червня місто поверне училищам лише 2 млн грн. Як працювати далі –гадати не береться ніхто. У вересні стартує новий навчальний сезон, з новими статтями витрат і студентами, на яких ніхто коштів не закладав.

Нагадаємо, сьогодні викладачі і студенти всіх ПТУ міста Стрий перекривалиміжнародну трасу Київ-Чоп. У такий спосіб вони протестують проти переведення професійно-технічних училищ на фінансування з місцевих бюджетів. Вони наголосили, що це лише попереджувальна акція. За їхніми словами, у закладах через затримку надходження фінансування не оплачуються комунальні послуги. А це може призвести до відімкнення всіх комунікацій навчальним закладам. Тому, якщо ситуація не зміниться, вони обіцяють повністю перекрити міжнародну трасу.

Додамо, фінансування професійно-технічної освіти, в результаті змін до бюджетного кодексу, ухвалених наприкінці 2015 року, переклали на місцеві бюджети.

zaxid.net

У Стрию викладачі і студенти ПТУ перекрили трасу Київ-Чоп

Викладачі і студенти всіх ПТУ м. Стрий на Львівщині перекривають міжнародну трасу Київ-Чоп. Освітяни протестують проти переведення професійно-технічних училищ на фінансування з місцевих бюджетів.

У Стрию є чотири коледжі, фінансування цих навчальних закладів є мізерним. Трудовий колектив з березня не отримує зарплатні, а учні стипендій. Також бракує коштів на проведення навчального процесу, не платять за комунальні послуги.

Зараз біля 614 км траси Київ-Чоп зібралися викладачі та учні ПТУ №35, їх близько 30 осіб. Але планується, що сюди підійдуть представники усіх навчальних закладів Стрия.

Перекриватимуть трасу з 12:30 до 16:00 на об’їзній (614 км траси Київ-Чоп) біля закладу «Шашличний двір». Учасники акції ходять по пішохідному переходу, який там облаштований.

На трасі утворився затор, переважно із фур. Весь транспорт їде через центр Стрия, що утворило транспортний колапс в місті. 

На місце події приїхала директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук, яка зазначила, що схожа ситуація з фінансування ПТУ є й в Новому Роздолі, Дрогобичі і Самборі. Але за її словами, міська влада Стрия свідомо не хоче виконувати закон про фінансування професійно-технічної освіти з місцевих бюджетів. Це питання винесуть на найближчу сесію Стрийської міської ради, що відбудеться 13 червня.

Учнівсько-викладацький колектив Стрия наголошує, що сьогоднішня акція попереджувальна. За їхніми словами, у закладах через затримку надходження фінансування не оплачуються комунальні послуги. А це може призвести до відімкнення всіх комунікацій навчальним закладам. Тому, якщо ситуація не зміниться, вони обіцяють повністю перекрити міжнародну трасу.

Нагадаємо, фінансування професійно-технічної освіти, в результаті змін до бюджетного кодексу, що були ухвалені в кінці 2015 року, переклали на місцеві бюджети. 

Якщо Ви виявили помил
Переглядів: 913 | Додав: kopen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Статті
[25.06.2012][Матеріали для роздумів]
Історія утисків української мови (0)
[22.06.2012][Матеріали для роздумів]
Хто голосував за "мовний" закон. ПОІМЕННИЙ СПИСОК (2)

Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz