Захистимо рідну мову!
Офіційний сайт Страйкому Стрийщини
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Банду - геть!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 10 » Перемога чи пауза?
00:30
Перемога чи пауза?

Ну що ж, ніби настало затишшя, об'єднана опозиція оголосила про демобілізацію (масштаб протестної акції біля Нардому в Києві зменшено на порядок і їхати туди вже нікого не закликають), 9073 не підписано (принаймні поки що) і Литвин ніби обіцяв його не підписувати... Перемога? Ну, як тимчасова - це точно, але про остаточну говорити ще зарано. Як мінімум до виборів у жовтні. Тож розслаблятися ще не можна. Будьмо напоготові. Не поспішайте виходити з груп на захист мови в соцмережах, далі залучайте в них знайомих зі Стрийщини, хто готовий долучитися до акцій - заповнюйте анкети (тут, на сайті). Вже завтра ті хто "розвели нас як кошенят" можуть спробувати "розвести" нас знову. Анкети можна також заповнити в Народному домі (по вул. Народній в Стрию).
Не виключено, що доведеться провести ще якусь акцію (флеш-моб) в Стрию для демонстрації готовності знову встати на захист наших мовних прав. Такі зараз проводяться у всіх регіонах України. Акції пройшли у
Старому Самборі, Харкові, в Криму та ін. містах. Акцію "Олені за російську мову” влаштували в Одесі під гаслом "Нас гнобили на українській мові – тепер нас "будут гнобить по-русски”. Дороги перекривали в Черкасах,
Зимній Воді (Шегині), Гряді (Рава-Руська), Рясне-Руській (Краківець) та у м. Сколе (ділянка траси Київ-Чоп). Почали палити не лише прапори, але й офіси Партії Регіонів.
На захист української мови були проведені акції навіть за кордоном:
в Парижі, Празі, Вільнюсі та ін.
Приємно зазначити, що Стрий знову виявився першим в багатьох напрямах: першим створив єдиний координуючий орган акцій на захист мови - Комітет Національної Дії, першим розпочав безстрокову акцію протесту ще 05.06.2012  (а т.зв. "опозиція" оголосила таку лише 04.07.2012, все чекала щоб її "розвели як кошенят"), першим перекривав дороги (ділянка траси Київ-Чоп).

А тактика створення єдиних регіональних Інтернет-площадок в соцмережах для координації дій з ядром у вигляді веб-сайту ще взагалі ніде не повторена.

На завершення, хотілося б подякувати всім, хто приєднався до груп акції в соцмережах, заповнив анкети учасника акції, приймав участь в них. Особлива подяка тим, хто покинув все і поїхав у Київ в гарячі (у прямому і переносному сенсі цього слова) дні. Ви виявили свою громадянську позицію, якою можна лише пишатися (для довідки - немало "патріотів" відмовилися долучитися до акції навіть у такій безневинній формі як приєднання до групи в соцмережі).

Переглядів: 727 | Додав: kopen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статті
[22.06.2012][Матеріали для роздумів]
Висновок Венеціанської комісії (22)
[22.08.2012][Матеріали для роздумів]
Стенограма проголошення Незалежності - 3 (0)

Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz